keisarillinen elama koski jakivi

Keisariperhe vietti Langinkoskella leppoisia lomapäiviä. Keisari itse vietti mielellään aikaa lastensa kanssa, ja vei heidät kävelyretkille metsään poimimaan marjoja ja sieniä. Hallitsijaperhe pukeutui vaatimattomasti ja he nauttivat yksinkertaisia aterioita.

Keisarinna laittoi ruokaa, keisari pilkkoi puita

Keittiön esineistöä 2Keisarin työkalut

Keisarinna oli uudenlaisen kasvatuksensa ansiosta ruoanlaittotaitoinen. Langinkoskella hänen lempiharrastuksensa olikin ruoan valmistaminen perheelle. Tiskaamisesta keisarinna ei pitänyt, vaan jätti sen palvelusväen huoleksi. Keisari hoiti puulieden lämmitykseen tarvittavien polttopuiden pienimisen ja talousveden kantamisen koskesta keittiöön.

Kalastusta ja musiikkia

Keisarin onkikiviLanginkoski

Keisarin lempiharrastus oli kalastus. Hän seurasi kosken rannalla ammattikalastajiensa toimintaa sikaria tuprutellen. Keisari nähtiin usein ongella kosken itärannalla olevalla kivellä, jolle pääsyä varten hän rakensi omin käsin puiset portaat.

Keisari oli innokas torvimusiikin ystävä ja harrastaja. Vuonna 1892 keisari lainasi Suomen kaartin soittokunnan jäseneltä torven ja soitti kalastusmajan kuistilla Tanskan ja Venäjän kansallishymnit – Tanskan kansallishymnin tietenkin tanskalaissyntyisen puolisonsa kunniaksi.

Juhlavuosi 2014

No events to display

tripadvisor